Talvised meistrivõistlused toovad kettagolfi paremiku Pärnusse

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvised meistrivõistlused 2017.
Talvised meistrivõistlused 2017. Foto: Madis Sinivee/

Eesti discgolf’i hooaeg algab Eesti talviste meistrivõistlustega sel nädalavahetusel. Nagu eelmiselgi aastal tullakse talimeistreid selgitama Pärnu Jõekääru discgolf’i-parki.

Homsest pühapäevani võtab mõõtu 132 kettagolfarit. 

Eesti discgolf’i liidu presidendi Rein Rotmeistri sõnul tuleb hooaeg väga põnev: mängijate tase tõuseb üha kiiremini ja ühtlustub. „Kui veel eelmisel hooajal olid Eestis selged favoriidid, siis nüüdseks on esikolmiku kohti nõudlejaid märksa rohkem ja iga võistlus võib pakkuda suuri üllatusi,“ selgitas Rotmeister.

Konkurents selle hooaja Euroopa meistrivõistluste koondisse pääsuks on ülitihe. Otsustamisel on oma roll talvistel meistrivõistlustelgi, sest 15.–19. augustil Horvaatias EMil võistlejad tuleb nimetada juba mai alguses. 

Nädalavahetusel selguvad talvised meistrid kuues divisjonis.

Meeste avatud divisjonis (MPO) on kohal pea kõik Eesti tipud, näiteks eelmise hooaja valitseja Silver Lätt, kiiret arengut näidanud Siim Isup, osav pärnakas Kristo Vaikmaa. Eesti 2015.–2016. aasta parim mängija Martin Rotmeister lihvib oskusi USAs ja osaleb sealgi mitmel kõrgetasemelisel võistlusel.

Naiste avatud divisjonis (FPO) paneb end proovile läinud hooaja edukaim mängija ja Pärnumaa parim sportlane Kristin Tattar. Ta on nüüdki favoriit ja kindlasti soovib EMi neljanda koha vahetada medali vastu.

Masters’i klassis ehk veteranide seas (MP40) on konkurents tihedaim: eelmiste hooaegade tippude Oliver Endla, Raimo Kimmeli, Viljar Rebase, Eno Juuli kõrval näeb uusi tegijaidki. Eriti tähelepanelikult tuleb jälgida veel eelmisel hooajal avatud divisjonis osalenud pärnakat Oliver Hanscmidti.

Veel selguvad meistrid seenioride (MP 50), vanemate seenioride (MP60) ja juunioride klassis. 

Eesti Vabariigi juubeliaasta puhul on tänavuste võistluste medalid valmistanud Eesti Olümpiakomitee.

Kõigil võistluspäevadel läbitakse 18korviline ring.

Tulemusi näeb võistluspäevadel reaalajas SIIT.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles