Galerii: Läänemere kunstisadama peahoonele asetati nurgakivi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kell 13.30 pandi tulevase Läänemere rahvaste kohtumispaiga, Läänemere kunstisadama peahoonele nurgakivi. Üritust korraldasid uue kunsti muuseum ja Mark Soosaar.

Läänemere kunstisadam Pärnus kujutab endast Laia tänava äärsele vanale kaile kerkivat peahoonet ja jões ulpivaid kunstipaviljone, igale osalevale riigile üks, kus esitatakse rahva- ja kõrgkunsti: maale, graafikat, fotokunsti, skulptuure ja filmegi.

Läänemere kunstisadam peaks hästi haakuma kesklinnas teisele poole silda rajatava ristlussadamaga, kuhu lähiaastatel on samuti oodata modernset rahvusvahelise arhitektuurikonkursi abiga valitud hoonestust.

Rajatav kunstisadam on seotud Eesti 100. aastapäevaga ja peaks hea tähtede seisu korral avatama sel aastal. Riigi juubelit tähistatakse ametlikult aastail 2018–2020, mis lubab sellega seostada 2018. aastast hilisemaidki üritusi.

2013. aasta arhitektuurivõistlusel kunstipargile parima ruumilahenduse loomiseks osales 78 ideekavandit 21 riigist, konkursi võitis Poola arhitektibüroo WXCA töö "KGAMMP".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles