Weekend festivali majandustulemused sõidavad Ameerika mägedel

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud aasta Weekend Festival Balticu kolmas päev.
Möödunud aasta Weekend Festival Balticu kolmas päev. Foto: Toni Läänsalu

Pärnu rannas toimuva tantsumuusikapeo Weekend festivali korraldajad on kolme aasta jooksul tunda saanud nii sügavat kahjumit kui ka korralikku kasumit.

Weekend Festival Baltic OÜ teenis esimese festivali korraldamise pealt 2015. aastal ligi 2,2 miljonit eurot müügitulu ja pea 40 000 eurot kasumit, selgub firma majandusaasta aruandest. Firma juhatus märkis, et tulemusega võis rahule jääda. «Vaatamata suurele konkurentsile lähiümbruses võib tulemust pidada üldiselt rahuldavaks,» seisab aruandes.  

Paar päeva tagasi, vabariigi 100. aastapäeval, avalikustas ettevõtte ka kahe viimase aasta festivali majandustulemused. 2016. aasta üritus oli ettevõttele raske: kuigi käive tegi korraliku kasvu ja küündis 3,5 miljoni euroni, tuli vastu võtta pea poole miljoni euro suurune kahjum.

Viletsate tulemuste taga oli eeskätt kõrvalprojekti, Rootsis korraldatud Weekend Festivali ebaõnnestumine, selgitas firma juhatus. Lisaks läks Pärnu festivali avapäeval rikki lavakonstruktsioon, mille remontimisest tuleneva ajakulu tõttu müüsid nad ürituse enda ajal vähem pileteid.

Siiski ei visanud korraldajad püssi põõsasse ja tulid järgmisel aastal jälle, küll aga veidi teises asukohas. Majandusaasta aruandest nähtub, et rahalises mõttes oligi 2017 edukam. Weekend Festival Balticu käive kasvas pea neljandiku võrra 4,25 miljoni euroni. Samuti jõuti sügavast kahjumist pea 450 000 euroga kasumisse.

Siiski tunnistasid korraldajad, et Weekend festival ise oli artistitasude kallinemise tõttu väikeses kahjumis. Seda aitas firma jaoks kompenseerida edukas artistivahendus ning senisest parem produktsiooniteenuste müük.

Pärnu rannas toimuv Weekend tuleb tänavu augustis juba neljandat korda. Korraldajate sõnul peaks esinejate arv varasemast suurem olema. Sel aastal astuvad teiste hulgas üles näiteks maailmakuulsad DJd David Guetta, Afrojack ja Oliver Heldens.

2015. aasta märtsis loodud Weekend Festival Baltic OÜ põhitegevuseks on festivali Weekend Festival Baltic korraldamine, hõlmates pileti- ja reklaamimüüki ning produktsiooniteenuseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles