Kirik küsib katuseraha

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eliisabeti koguduse diakon ja organist Jaanus Torrim ei pidanud paljuks ronida kiriku pööningule, et näidata, kui kulunud on vanad­ katust kandvad puitkonstruktsioonid ja palju need uuendamist nõuavad.
Eliisabeti koguduse diakon ja organist Jaanus Torrim ei pidanud paljuks ronida kiriku pööningule, et näidata, kui kulunud on vanad­ katust kandvad puitkonstruktsioonid ja palju need uuendamist nõuavad. Foto: Urmas Luik

Eesti riik annetas Pärnu Eliisabeti kirikule 70 000 eurot katuse remondiks, aga see on ainult pool vajaminevast summast ja nüüd koostab kogudus palvekirja linnavalitsusele, et see eraldaks katuse tarvis niisama palju kui riik.

“Ehitaja on olemas, aga vajaminevat summat veel mitte,” nentis Eliisabeti koguduse diakon ja organist Jaanus Torrim.

Ehitajaks on valitud Rändmeister OÜ, mis hiljaaegu tegi kiriku lõuna­tiival katusetööd sedavõrd hästi, et on pälvinud koguduse usalduse. Usaldust läheb hädasti vaja, sest 1990. aastatel kirikule uut kivikatust ladudes tehti ehitustehnilisi vigu puht oskamatuse tõttu, katus ei pidanud sademevett ja kippus lagunema. Ka ei aidanud korduv katusekivide ümberladumine ega roovitise kilega katmine. Tarvis on uut katust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles