Korstnapühkijad peavad Häädemeestel konverentsi

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Konverentsidel on tavaliselt harjutud nägema soliidsetes ülikondades valgekraesid, Häädemeeste vald aga võttis kätte ja kutsus konverentsile Eesti ja Läti korstnapühkijad ning vabatahtlikud tuletõrjujad.

Nii võib homme Häädemeeste alevi vahel ja seltsimaja ümbruses suure tõenäosusega ridamisi kohata õnnetoovate nööpidega tegelasi.

Projekti koordinaator Tõnu Kiiver lausus, et konverentsi põhieesmärk on tõsta esile korstnapühkijate tööd tuleohutuse tagamisel, samuti arutatakse nende ametimeeste põhiprobleeme ja otsitakse ühiselt lahendusi, jagatakse kogemusi ja arutatakse koostööviise Eesti ja Läti korstnapühkijate vahel.

Üheskoos vaadatakse režissöör Kuldar Viimse dokumentaalfilmi „Hing“, mis räägib naiskorstnapühkija Francesko Leego tööst.

Kui hommiku poole arutlevad spetsialistid omavahel, siis õhtul jagatakse teadmisi küttesüsteemide korrashoiust elanikelegi. Samuti näidatakse korstnapühkijate töövahendeid, kuna päris suur osa põlenguist on põhjustatud lõõride ja korstna kehvast puhastamisest.

Konverents on osa Eesti-Läti programmi projektist „Teadlikkuse tõstmine vabatahtlikust tuletõrjest ja tuleohutusest (Firesafe)“, mille kuludest Häädemeeste vallavalitsus katab 15 protsenti ja 85 protsenti programm. Tegevuste kogumaksumus on 53 444 eurot.

Partneritena osalevad projektis Läti riiklik tuletõrje- ja päästeteenistus, Läti vabatahtlik tuletõrjeühing, Salacgriva vald ja Staicele linn.

Projekti üldine eesmärk on elavdada vabatahtlikku tuletõrjeliikumist riikidevahelise koostöö abil, samuti tõsta inimeste tuleohutusalast teadlikkust, eriti noorte hulgas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles