Poolakad näitavad kodus võimu

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurmeister Karol Jablonski sai maailmameistrivõistluste avapäeva neljast sõidust kaks esimest, ühe teise ja ühe kolmanda koha.
Suurmeister Karol Jablonski sai maailmameistrivõistluste avapäeva neljast sõidust kaks esimest, ühe teise ja ühe kolmanda koha. Foto: Euroopa jääpurjetamise liit

Poolas Wielime järvel alanud DN-klassi jääpurjetamise maailmameistrivõistlustel on meie sportlased avapäeva järel tagasihoidlikel positsioonidel, regati edetabeli tipus on kolm Poola roolimeest.

A-finaalis ehk kuldlaevastikus haaras nelja sõidu järel liidrirolli mitmekordne maailmameister Karol Jablonski, talle järgnevad Jarek Radzki ja Michal Burczynski. Esimese kuue hulka mahuvad veel Ronald Sherry USAst, Frederik Lönegren Rootsist ja Lukasz Zakrzewski Poolast.

Eesti parimana on Argo Vooremaa Haapsalust kuldlaevastikus seitsmendal kohal. Pärnu jahtklubi lipu all seilavatest sportlastest on edukaim juunioride maailmameister Rasmus Maalinn, kes hoiab hõbelaevastikus seitsmendat positsiooni ja Melvin Aasav on 21.

C-grupis asub Karl-Robert Trink kolme sõidu järel kaheksandal, Meelis Kosk üheksandal, Mihkel Kosk 13. ja täiskasvanute tiitlivõistlutel debüteeriv 14aastane Kaur Oskar Volt 32. kohal.  

Kokku on MMi kavas tosin võistlussõitu, neist kaks halvimat tulemust läheb igal võistlejal mahaarvamisele. Nädala teises pooles hakkavad 17 riigi jääpurjetajad jahtima Euroopa meistrivõistluste medaleid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles