Kihnu väinast läbitrügimine võtab Virvel aega

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Kihnu Virve
Parvlaev Kihnu Virve Foto: Silvia Paluoja

Kihnu väinas külmub laevatee mandri ja saare vahel hommikuks sedavõrd kinni, et reisiparvlaev Kihnu Virve sõiduaeg pikeneb paarikümne minuti võrra. Tavaliselt 65minutist teekonda mõjutab ka väga madal veetase nii Kihnu kui Munalaiu sadamas.

Laevaühendust korraldava AS Kihnu Veeteede juhataja Andres Laasma ütles täna hommikuste andmete järgi, et Munalaiu sadamas on veetase miinus 75 ehk 75 sentimeetrit tavalisest piirist allpool ja jätkuv langus võib laevaühenduse pidamise muuta kriitiliseks.

"Hommikul esimese reisi ajaks on jääkanal külmunud ja madal veeseis ei luba laeval kiiresti sõita. Päeva peale on kanal vaba, aga kümmekond minutit on siis reisiaeg pikem," märkis Laasma.

"Kui on vähem vett kiilu all, on laeva jõudlus väiksem," tõdes AS Saarte Liinide Kihnu, Munalaiu ja Manija sadamakapten Jaanus Jürivete.

Jürivete sõnade kohaselt on Kihnu väinas kinnisjää, kuid laevakanalis ja sadamasse sissesõidul rüsijaa, mis muudab manööverdamise keeruliseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles