Kodusid külastanud päästjad ei avastanud Pärnus suuri rikkumisi

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küdev ahi. Foto on illustreeriv.
Küdev ahi. Foto on illustreeriv. Foto: Urmas Luik

Sel nädalal teevad päästjad ja päästeameti inspektorid külma ilma tõttu kodukülastusi ja kontrollivad kasutuseta hooneid. Lääne päästekeskuse töötajad vaatasid eile üle kodusid Pärnu linnas.

"Rõõm oli tõdeda, et neis kodudes, kuhu sisse saime, oli suures plaanis tuleohutusega kõik korras," rääkis Lääne päästekeskuse pressiesindaja Kristi Kais. "Mitmes puuküttega elamus oli olemas ka töökorras vinguandur, mille omamine pole praegu kohustuslik."

"Ühel juhul küll avanes meile tuppa astudes vaatepilt, kus küdeva pliidi uks oli lahti," lisas Kais.

Kodude kontroll jätkub nädala lõpuni ja vajadusel järgmiselgi nädalal.

Päästeameti üle-eestilise kontrolli ülevaatest selgub, et sageli pole koduomanikel ette näidata kutselise korstnapühkija akti. Veerand kontrollitud kodudest on olnud sellised, kus pole suitsuandurit. Mitmes kodus leiti katkisi kütteseadmeid ja ohtlikke elektrijuhtmeid. Mitmel pool on olnud elektrisüsteem ülekoormatud: sama  pikendusjuhtmega töötavad pesumasin, pliit, külmkapp ja veekeetja.

Päästeameti soovitused

  • Hoiduge ülekütmisest ja ärge sulgege siibrit liiga vara.
  • Puitbriketti tohib alla panna märksa vähem kui puid. Süüdates koldes korraga niisama palju briketti kui harjumuspäraselt halge, pole ahju lõhkikütmine mingi kunst.
  • Ärge koormake elektrisüsteeme ega katke puhureid ega elektriradiaatoreid.
  • Hoiduge lahtise tule kasutamisest torude sulatamisel.
  • Kontrollige suitsuanduri korrasolekut.
  • Märgake nõrgemat.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles