Ühinenud Pärnu võttis vastu esimese ühise eelarve

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.pexels.com

Pärnu linnavolikogu võttis täna vastu Pärnu 2018. aasta eelarve, mille prioriteedid on haridus-, kultuuri- ja sotsiaaltöötajate palgatõus, elukeskkonna parandamine ja Euroopa Liidu toetuste kasutamine.

Linna 2018. aasta põhitegevuse tuludeks on plaanitud 69,8 ja kuludeks 62,1 miljonit eurot. Linn investeerib tänavu 14,4 miljonit eurot, netovõlakoormus langeb 34,31 protsendini.

Linnapea Romek Kosenkraniuse sõnutsi on ühinenud omavalitsuse eelarvet koostades keskendatud olmekulude ja investeerimisvõimekuse vahel tasakaalu leidmisele.

"Soovime, et uuel omavalitsusel säiliks ühinemislepingus kokku lepitud tingimustel investeerimisvõimekus, samal ajal katame elanike vajadustest lähtuvad linna majanduskulud. Eelarve arvestab nende eesmärkidega: suurenevad linna paljude allasutuste palgad, katame kavandatud avalike teenuste kulud, põhitegevuse tulem on 11 protsenti," rääkis Kosenkranius.

Tänavu eelistati lasteaiaõpetajate, hariduse tugispetsialistide, hooldajate ja raamatukoguhoidjate töötasu suurendada. Lasteaiaõpetajate palk tõuseb vähemalt 978, hariduse tugispetsialistide oma 1150, raamatukoguhoidjate töötasu 840 ja hooldekodu hooldajate palk 650 euroni kuus. Lasteaiaõpetajate töötasu sõltub haridustasemest, magistrikraadiga õpetaja palga alammäär on 1092 eurot.

Lasteaiaõpetajate palgatõusu toetas ligikaudu 67 protsendi ulatuses riik, ülejäänu tasutakse linnakassast.

Peale töötasu tõstmise on eelarves raha Raja tänava lasteaia ja ujula ehitamiseks, Mai ja kesklinna tänavavalgustuse uuendamiseks, Tammsaare kooli renoveerimiseks ning muudeks elukeskkonna parandamiseks vajalikeks ettevõtmisteks.

Paikuse osavalla suurim investeering on Rukkilille tööstusküla arendamine, Audru osavallas vee- ja kanalisatsiooniprojektidega alustamine ja Tõstamaa osavallas teeremondid.

Paikuse, Audru ja Tõstamaa vallaga liitunud Pärnu linn tõstis laste sünnitoetuse 500 ja kooliuusikute toetuse 100 euroni. Sellest aastast makstakse kõigile laienenud Pärnu elanikele 250 euro suurust matusetoetustki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles