Amatöörid jäid proffide vastu jõuetuks

Karl Hütt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Vapruse peatreeneri Indrek Zelinski sõnutsi jäi hooaja ettevalmistusel talviste ilmastikutingimuste ja sisehalli puudumise tõttu kvaliteetsetest pallitreeningutest vajaka. Samuti mängis rolli tasemevahe.
Pärnu Vapruse peatreeneri Indrek Zelinski sõnutsi jäi hooaja ettevalmistusel talviste ilmastikutingimuste ja sisehalli puudumise tõttu kvaliteetsetest pallitreeningutest vajaka. Samuti mängis rolli tasemevahe. Foto: Urmas Luik

Eesti jalgpalli liidu sisehallis Premium-liiga hooaja avamängus kaotas Pärnu Vapruse jalgpalliklubi Nõmme Kaljule 0:7. Peatreener Indrek Zelinski väitel sai määravaks klassivahe, sest Pärnu meeskonda kuuluvad amatöörid, kes jalgpalli kõrvalt käivad kas tööl või koolis.

Seetõttu on keeruline mängida meeskondade vastu, kus on üksnes profid. Peale selle on Zelinski sõnutsi hooajaks valmistumist takistanud tõik, et Pärnus puudub sisehall, kus saaks talvistes oludes teha kvaliteetseid pallitreeninguid. “See olukord annab eelise meeskondadele, kes saavad treenida sisehallis,” ütles pärnakate peatreener.

“Läksime mängima kaitsva taktikaga ja lootsime vasturünnakutele,” kinnitas Zelinski. See plaan sai tagasilöögi, sest 11. minutil asus Kalju Aleksandr Volkovi väravast mängu 1:0 juhtima. Peatreener ei näinud ses olukorras ebakõla mängija ja väravavahi vahel, vaid tõi põhjusena esile, et Pärnu kaitsemängija Karl Palatu vastu jäeti viga fikseerimata. “Rimo Hunt tuli jõuliselt ja lükkas Palatut selga. Võib mõelda, mis oleks saanud, kui Palatu oleks palli ise ära klaarinud, aga Hunt sai jala vahele, lükkas palli kaaslasele ja kaaslane vormistas väravaks,” põhjendas peatreener.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles