Galerii: Vändra lähedal avati kohaliku päästekomando uus hoone (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna avati Põhja-Pärnumaal pidulikult Vändra päästekomando kaua oodatud hoone, mis nurgakivi sai augustis. Ehitustööde käigus ehitati kontor ümber tänapäevaseks komandoks ja valmis juurdeehitus.

Vändra päästekomando uus kodu erineb märkimisväärselt eelmisest hoonest Vändra alevi keskel. See pakub meeskonnale mugavat ja ajakohast elu- ja töökeskkonda. Tunduvalt paranesid nii masinate kui varustuse hoolduse ja hoidmise tingimused.

Siseminister Andres Anvelt märkis avamisüritusel, et päästeametil on ohutuskultuuri kasvatamisel ülioluline roll just kogukonna koolitamisel ja inimeste ühendamisel. "Oleme aina rohkem investeerinud olmetingimuste parandamisse ja heasse varustusse, aga kindlasti peame enam investeerima meie kõige tähtsamasse varasse, inimestesse. Minu kui siseministri prioriteet on algavatel riigieelarve strateegia läbirääkimistel sisejulgeoleku ja eelkõige päästjate palgatõus," rõhutas Anvelt.

Riigi Kinnisvara ASi (RKAS) juhatuse esimees Kati Kusmin lisas, et Vändra komando on RKASi esimene objekt, mis vastuvõtmisel läbis komplekskatsetuse. "Katsetusega tuvastatud puuduste kõrvaldamine enne hoone kasutuselevõttu aitab päästjatel paremini oma tööd teha ja pühenduda piirkonna siseturvalisuse parandamisele," toonitas Kusmin.

Edaspidi hakkab RKAS kõiki valmivaid objekte ehitajalt vastu võtma komplekskatsetusega.

Meeskonna olmeruumid ehitati olemas olnud hoonesse, mille planeeringut aga täielikult muudeti. Esimesel korrusel asuvad komandopealiku kabinet, jõusaal, riietusruum, saun-pesuruum ja õppeklass. Eluruumid – köök, söögituba, meeskonnaruum, puhketoad ja meeskonnavanema kabinet – jäävad teisele korrusele. Garaažid, hooldus- ja laoruumid paiknevad juurdeehitises. Kuna Vändra päästekomando on Eesti üks sportlikumaid, asub krundil rannavolleplatski.

RKAS ja Pärnu REV AS sõlmisid 2017. aasta mais Vändra päästekomando ehitustööde töövõtulepingu summas 1 035 225 eurot, millele lisandub käibemaks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles