Uued plaadid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Plaadi esikaas

Sofia Rubina, “Two Roses”

Ühe omapärasema häälematerjaliga Eesti lauljatari Sofia Rubina plaat “Two Roses” peaks meeldima eelkõige neile, kes huvitatud juudi rahvamuusikast. Sest just sellist muusikat noore lauljanna nüansirikkas ettekandes sellelt plaadilt kuuleb.

Siiski pole Rubinalt kõlav juudi rahvamuusika just traditsiooniline. Tugevalt mõjutab esitust tema kogemus džässilauljana ja oskus improviseerida. Kogu plaadi materjal ongi pisut džässilikus võtmes ja seatud tänapäevasemaks. Seega pole tegemist algupäraste variantidega.

Eelkõige aga annab muusikale väärtuse Rubina tunderikas põnev vokaal ja see, et laujatar ei rahuldu hariliku esituslaadiga, vaid lisab omalt poolt selle “miski”, mis ainult talle ainuomane.

Plaadil musitseerivad peale Rubina Andre Maaker kitarril, Ara Yaralyan bassil, Deniss Pashkevich flöödil, bassklarnetil ja saksofonil, kahes muusikapalas Vox Clamantis Choir.

Džässi, souli ja juudi folkmuusika esitamise kõrval on Rubina hääl hinnatud klubimuusikas. Laulja on võitnud rahvusvahelisi džässilauljate konkursse Eestis, samuti Soomes. Ta on õppinud pop-džässlaulu nii Venemaal Sotšis, Saksamaal Cottbusis, Viljandis kui USAs Bostonis.

Laika Virgin, “Laika Virgin”

Laika Virgini selgroog on produtsentide duo Andero Nimmer ja Indrek Ups, kes bändi esimesele albumile on meelitanud laulma rea andekaid Eesti lauljaid.

Nii on melanhoolset ja kohati hullumeelset tantsumuusikat pakkuva projekti vedajad suutnud plaadile häält tegema tuua Kene Verniku, Robin Juhkentali, Marten Kuninga, Jarek Kasari.

Tavajuhul kujutab Laika Virgini esinemine endast kuueliikmelist bändi, kus laulavad Kristjan Saharov ja Karoliina Saatpalu. Samuti on laval visuaalid, trummid, DJ-sett, sämplerid, klahvpillid, perkussioon, kitarr ja bass.

Album koondab 16 lugu, millest nii mõnigi on fännidele ilmselt juba tuttav, näiteks “Ilusad inimesed”, “Tantsupõrandal” ja “Tantsid Koit Toomega”.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles