Küttekulude toetust illegaalina elades ei saa (1)

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänu hoolivatele naabritele on töövõimetul Jannol senini veel midagi pliidi alla panna olnud. Segadus üürilepingu ja toetuste ümber on aga tekitanud temas küsimuse, kui kaua peab ta heasoovlike inimeste armule lootma jääma.
Tänu hoolivatele naabritele on töövõimetul Jannol senini veel midagi pliidi alla panna olnud. Segadus üürilepingu ja toetuste ümber on aga tekitanud temas küsimuse, kui kaua peab ta heasoovlike inimeste armule lootma jääma. Foto: Urmas Luik

Töövõimetu ja epilepsiat põdev pärnakas Janno jõudis veebruaris kurva tõdemuseni, et maja kütmiseks temal puid rohkem ei ole ja ammugi ei leidu tal raha nende ostuks.

Sellisteks olukordades saavad omavalitsused üldjuhul kiirelt abikäe ulatada: sotsiaalosakonda tuleb teha taotlus küttekulude katmiseks ja peagi on halukoorem õue peal. Koos hakkaja pensionärist naabriprouaga tegigi Janno kibekiirelt taotluse ära.

Janno ja teda esindanud naabri Naali-Marie Liivranna ütlust mööda vastati linnaosa sotsiaalosakonnast, et kahjuks ei ole selle juhtumi puhul võimalik puude muretsemiseks toetust saada. Seda seetõttu, et kuigi Janno on sünnist saati selles majas elanud, ei olnud­ tal ametniku selgituse kohaselt ette näidata kehtivat üürilepingut.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles