Kolmandik juhte magamata: veoki- ja bussijuhtide kontrollimine paljastas rohkelt rikkumisi (2)

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veokid.
Veokid. Foto: Dmitri Kotjuh

Politseinikud tegid eelmise nädala teises pooles Pärnumaal, Läänemaal, Järvamaal ja Raplamaal kommertssõidukite kontrolli. Ühissõidukite, veokite ja sõiduautode kontroll toimus neljal päeval ja kokku avastati 162 rikkumist.

172 kontrollitud veoautojuhist 61 eksis töö- ja puhkeaja nõuete vastu. Massikoormuse rikkumisi tuli ette 20 ja kuuel juhul polnud veos korrektselt kinnitatud. Vaid mõnel sõidukil oli teekasutustasu maksmata.

"Jätkuvalt valmistavad muret töö- ja puhkeaja rikkumised ning sõidukite kehv tehniline seisukord. Suuremõõduliste ja raskete sõidukite juhid peavad olema puhanud ning sõiduvahendid peavad olema korras. Kui kommertssõiduk õnnetusse satub, olgu põhjuseks juhi väsimus, tehniline rike või midagi muud, siis on tagajärjed alati rasked. Liiklusturvalisuse arvelt ei saa järeleandmisi teha," ütles Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskuse välijuht Hanno Viibus.

Üks buss ja 18 veoautot suunati erakorralisele ülevaatusele ja ühe veoauto seisukord oli niivõrd kehv, et sellega keelati edasi sõita. Tabati veel üks alkoholi tarvitanud veokijuht.

Politseinikud kontrollisid 60 sõiduautot ja tuvastasid kokku 35 rikkumist. 11 korral ületati kiirust, kümnel juhul ületas sõiduki kaal lubatu piiri ja ühel korral suunati sõiduauto erakorralisele ülevaatusele.

Liiklusest kõrvaldati üks alkoholi tarvitanud ja üks juhtimisõiguseta juht.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles