Kunstnik Leili Volli liigutas tänumedal

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leili Voll
Leili Voll Foto: PP

Pärnus tuntud kunstnik ja kunstiõpetaja Leili Voll oli siiralt hämmingus, kuuldes, et ta on pälvinud Eesti vabadusvõitlejate liidu teenetemedali. Autasu andis talle naistepäeval üle liidu juhatuse liige Jüri Kask.

Eesti vabadusvõitlejate liit tänas Volli tema loodud graafilise lehe eest, mis kajastab iseseisvusmanifesti ettelugemist Pärnus 23. veebruaril 1918, aga ka Tori kui Eesti sõjameeste mälestuskiriku sõjavaremetest ülesehitamist visualiseeriva graafika eest.

Iseseisvusmanifesti ettelugemisest Endla seltsimaja rõdult ei ole teadaolevalt säilinud mingitki fotomaterjali, nii et staažikas kunstnik viis ennast ettevõtja Viljo Vetiku mõtte ajel ja koostöös temaga tollasesse sündmustikku.

Eesti Vabariigi 100. aastapäevaks kinkis Pärnu kui sellesama riigi sünnilinn üldhariduskoolidele linna teenetemärgiga tunnustatud Volli graafilise lehe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles