Pärnus selgitati tänavune riigi parim luulelugeja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnus Koidula muuseumis täna toimunud neljanda üleriigilise Koidula etluskonkursi finaali parimaks tunnistati žürii üksmeelse otsusega Külli Volmer Rosmalt Põlvamaalt.

Etluskonkursi finaalis osales 14 luulelugejat Eesti mitmest paigast. Nad esitasid Lydia Koidula luuletuse kõrval ühe vabalt valitud Eesti luuletaja teose. Volmer, kes pälvis ka Naiskodukaitse Pärnumaa ringkonna auhinna, esitas professionaalselt Koidula luuletuse "Kust ma laulud õppinud" ja Marie Underi ” Kevadeutoopia”. Võitja auhind oli Vello Paluoja loodud Koidula pastell-portreemaal.

Žürii, millesse kuulusid luuletajad Triin Soomets ja Kaupo Meiel ning näitleja Jaak Johanson, otsustas, et hõbedase autasu pälvib Romet Koser Tarvastust ja pronksi Emilie Kirsi Audrust. Eripreemiad pälvisid eelmise konkursi võitja Saima Jakobson Häädemeestelt, Linda Olmaru Tallinnast ja Ere Raag Võrust.

Finaalvõistlusele olid kutsutud parimad vähemalt 18aastased etlejad, kes osalesid piirkondlikel konkurssidel Tallinnas, Tartus, Võrus, Kuressaares ja Pärnus – kokku üle 60 luulehuvilise.

Tänavu möödub 175 aastat Koidula sünnist ja etluskonkurss on ellu kutsutud tema pärandi väärtustamiseks ning täiskasvanud inimeste luulehuvi aktiviseerimiseks.

Üritust toetasid Pärnu linn, kultuurkapital, Eesti kirjanike muuseumide ühing, Naiskodukaitse Pärnumaa ringkond ja Endla teater. Konkursi eestvedaja on Koidula muuseum koostöös Eesti kirjanike muuseumide ühinguga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles