Tööandjad saavad alaealiste töötajate eest toetust

Merilin Cherry
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alaealise töötamise toetuse eesmärk on avardada alaealiste töötamise võimalusi ja soodustada nende tööharjumuse ja -kogemuse saamist.
Alaealise töötamise toetuse eesmärk on avardada alaealiste töötamise võimalusi ja soodustada nende tööharjumuse ja -kogemuse saamist. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Aasta algusest on tööandjad, kes pakuvad tööd 13–16aastastele noortele, saanud taotleda töötukassalt alaealise töötamise toetust. Praeguseks on seda Pärnumaal makstud 22 tööandjale.

Eesmärk on avardada alaealiste töötamise võimalusi ja soodustada nende tööharjumuse ja -kogemuse saamist. Toetust antakse, kui tööandja on eelmise kalendriaasta jooksul maksnud 13–16aastastele töötajatele brutotöötasudena kokku vähemalt 1000 eurot. (2017. aastal erandina teisel poolaastal brutotöötasuna vähemasti 583 eurot) Toetuse suuruseks arvestatakse iga 13–16-aastase töötaja kohta 30 protsenti tema brutotöötasust eelmisel kalendriaastal.

Tööandja saab toetust taotleda nii töölepingu kui muu võlaõigusliku lepingu (nt käsundus- või töövõtuleping) alusel töötanud noorte eest.

Veebruaris esimest korda tööandjatele makstud alaealise töötamise toetust taotleti 1686 inimese eest, neist 176-le Pärnu maakonnas. Eestis on tööandjatele alaealiste toetust välja makstud 119 ettevõttele.

"Tööandjatelt oleme saanud palju positiivset tagasisidet ja selline meede innustab tööandjaid senisest enam noori tööle võtma. Märtsi lõpuni saavad tööandjad veel esitada taotlusi, et eelmisel aastal väljamakstud töötasult osa tagasi saada," märkis töötukassa Pärnumaa osakonna juhataja Gerli Mets.

Toetusega hõlmatud noorte arv maakonniti

Harju 937

Hiiu 7

Ida-Viru 77

Jõgeva 2

Järva 61

Lääne 81

Lääne-Viru 79

Põlva 14

Pärnu 176

Rapla 3

Saare 131

Tartu 28

Valga 68

Viljandi 7

Võru 15

Kokku 1686

Taotluse esitanud asutused maakondade kaupa

Harju 51

Hiiu 1

Ida-Viru 1

Jõgeva 1

Järva 3

Lääne 5

Lääne-Viru 5

Põlva 3

Pärnu 22

Rapla 2

Saare 11

Tartu 8

Valga 1

Viljandi 1

Võru 4

Kokku 119

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles