Galerii: punkt käes! Pärnu eksväravavahi kaks prohmakat kinkisid Vaprusele Paides viigi (1)

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu Vapruse jalgpallimeeskond mängis võõrsil Paide linnameeskonnaga 2:2 viiki.

Võrreldes läinud nädalavahetuse kohtumisega Tammeka vastu olid Vaprusel puudu Rauno Tutk ja Kristian Lenk. Peale selle oli Indrek Zelinski keskkaitses Rasmus Ilvest eelistanud Dmitri Kutsarevile ja Ronaldo Tiismaad ründes Karl Anton Sõerdele.

Avapoolaeg möödus uniselt ja lõppes väravateta viigiga. 

Teisel poolajal mängutempo tõusis, Paide üritas suuremate jõududega rünnata, mis jättis Pärnule rohkem ruumi. 50. minutil pääses palli saanud Tiismaa vasturünnakus vastaste karistusalasse, kus ta maha tõmmati. Kohtuniku vile vaikis, kuigi nii mõnigi Vapruse poolehoidja nägi olukorras penaltit.

54. minutil sai Paide selle, mida nad olid pikalt noolinud. Edgar Turi tsenderduse järel pääses viielt meetrilt vabalt löögile Andre Frolov, kes suunas palli peaga nurka. Vapruse puurivaht Richard Aland sai küll näpud vahele, kuid rohkemaks ta suuteline ei olnud. 0:1.

59. minutil juhtus midagi imelist: Pärnu lõi hooaja esimese värava ja veel millise! Meie äärekaitsja Oskar Lepik viskas vastaste nurgalipu juurest audi kaaslasele ja sai kohe palli tagasi. Seejärel pani ta suure tõenäosusega teele tsenderduse, mis maandus Pärnu eksmängija Kristjan Tamme väravas.

See oli Tamme debüüt Paide meeskonnas, mis hakkas jubeda eksimusega. Mäletavasti sai eelmises voorus Paide 0:6 kolaka Floralt, kus põhiväravavaht Andrea Liotti tegi Paide eest mitu suurt prohmakat ja seeläbi usaldas Paide peatreener Vjatšeslav Zahovaiko väravasse just Tamme.

67. minutil õnnestus midagi veel imelisemat kui Lepiku värav. Tõnis Vihmojal oli umbes 40 meetrilt kasutada karistuslöök, mille ta keerutas üle Tamme otse värava ristnurka! Teine eksimus Tammelt. Mees hoidis veel paar minutit hiljemgi pettumusest peast kinni.  

79. minutil teenis Paide penalti, kuna Ilves mängis karistusalas käega. Magnar Vainumäe realiseeris selle külmavereliselt. 2:2.

Sellega lõppes pärnakate nukker seeria: nad olid 19 matši järjest kaotanud. 

Vaprusel on nüüd tabelis üks, Paidel kaks punkti.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles