Pärnus põhjustas akulaadija kaks põlengut

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praakakulaadija põhjustas tõsise põlengu.
Praakakulaadija põhjustas tõsise põlengu. Foto: Päästeamet

Pärnus põhjustas akulaadija kaks põlengut, mille tõttu tunnistati toode ohtlikuks ja on Eesti turult eemaldatud, müüja ostab kõik laadijad tagasi.

Suurem põleng toimus 4. märtsil Pärnus, kus põles kahekorruselise elumaja esimene korrus. Majja sisenenud suitsusukeldujad tõid esimeselt korruselt välja kaks kannatanut ja andsid üle kiirabile.

Teiselt korruselt oli enne päästjate kohalejõudmist ise välja pääsenud kaks inimest, kelle korteris oli tuleohust teada andnud suitsuandur. Uurimisel selgus, et tulekahju sai alguse auto akulaadijast RAWLINK art 69081.

Teine põleng puhkes eramu garaažis, kus oli ärapõlenud aku laadimise ajal aku all olnud tool.

Akulaadiast süttinud tool.
Akulaadiast süttinud tool. Foto: Päästeamet

"Põlengute järel tellitud ekspertiis tuvastas, et akulaadija tavapärasel kasutusel võib tekkida suur põlenguoht. Konkreetset akulaadijat müüsid Eestis Handymanni kauplused. Päästeamet ja toote edasimüüja paluvad akulaadijat kindlasti mitte kasutada, kauplusekett ostab kõik ohtlikud laadijad tagasi," teavitas päästeameti pressiesindaja Riin Oeselg.

Handymanni tegevjuht Harry Tenno kinnitas: "Edasimüüjana oleme mures kõikide klientide pärast, kes on selle toote ostnud. Palume, et kliendid ei kasutaks auto akulaadijat RAWLINK art 69081 ja tagastaksid selle meie kauplustesse. Toote eest tasutud summa hüvitamiseks ostutšekki ei nõuta."

Päästeameti hinnangul tegutses edasimüüja probleemi ilmnemisel kiiresti. Kokku on Hiinas toodetud akulaadijat RAWLINK art 69081 Eestis müüdud kuue kuuga ligemale 250 ja toote on tagastanud juba umbes 200 ostjat.

Põlenguid põhjustanud laadija.
Põlenguid põhjustanud laadija. Foto: Päästeamet
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles