Keel nurgaründajast: Ta on suutnud rinna peale tätoveerida öökulli, mis on nüüd põletikus. Mis sa teed siuksega?

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avo Keel.
Avo Keel. Foto: Tairo Lutter

Pärnu võrkpalliklubi pidi täna kõvasti pingutama, et Balti liiga veerandfinaalseeria avamängus kodusaalis RTU/Robežsardzest jagu saada. Värvika suuvärgi poolest tuntud Pärnu peatreener Avo Keel polnud pärast 3:1 lõppenud võidumängu teps mitte rahul ja puistas nii mõnegi pärli.

Võit tuli, aga tuleb tunnistada, et üpris raskelt.

Nojah, me olime nagu Venemaa eelmise sajandi algul, kui nad sõitsid Londoni olümpiale, aga jäid kaks nädalat hiljaks. Meie kõrvade vahe ajaarvamist mõõdeti ka kalendriga nüüd. 

Treeningute ja viimaste mängude põhjal on jäänud võistkonnast hea mulje, aga täna ikkagi tuli järjekordne tõestus, et meie mobiliseerimis- või rahvakeeles kättevõtmisoskus on kehvakene. Meid päästis ühes geimis üks, teises geimis teine mees, kes lõi mõne otsustava pikema serviseeria. Võidetud geimides ilma serviseeriateta oleks me püstihädas olnud.

Millega võib rahule jääda, millega mitte? 

Selgelt rahule võib jääda varumeeste pingiga. Ma ei taha hakata kedagi tümitama, aga ma ei leia ühtegi põhjust, miks kedagi võiks kiita nendest platsil olijatest.

Väga aeglaselt toimis see kõrvadevaheline pool. Täiesti jah, ma ei saa aru ... Pingetaluvus on ikka kehvakene. Sellise mänguga saame Saaremaal, kui sinna pääseme, medalistidele õnne soovida. Meil seal küll sellise mänguga midagi teha pole.

Lähete räägite meestega ka nüüd paar sõna. Kas toon on kurjemapoolne?

Selles mõttes, et tuleb ikka aru saada. Tartu korvpallitreener Priit Vene ütles hiljutises artiklis väga hea lause, mille peale ma pole tulnudki, et paljusid mehi tuli treenima õpetada. Ma mõtlesin, et treeningutel on kehvad päevad ja nii ja naa, väsimus. Aga selle lause üle hakkan tulevikus tõsiselt mõtlema.

Igatahes laupäeval proovite seeria ära lõpetada Riias?

See plaan on küll. Ei tahaks ühtegi grammi üle kahe mängu mängida. Tänane mäng näitas, et see on nii väikeses asjas sellise soorituse puhul kinni. Südamest lootsin täna ikkagi palju paremat esitust, kui välja tuli.

Ütlesite Kevin Saare kohta, et kättemaks tuleb lühike, aga tõhus. Kas soovite avaldada tagamaid?

(Saar ütles pärast Balti liiga põhiturniiri viimast mängu, et tal pole finaalturniiri Kuressaares toimumise vastu midagi. Vastupidi: andis isegi oma panuse, et Pärnu põhiturniiri tema kodusaarest eespool ei lõpetaks. Mõistagi rääkis nurgaründaja seda kõike naljaga. Keel vastas omakorda: "Ütleme nii, et kättemaks tuleb lühike, aga tõhus.")

Kevin Saar on suutnud rinna peale tätoveerida öökulli, mis on nüüd põletikus olnud nädal aega. Mis sa teed siuksega?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles