Irina Talviste: Milleks vaigistada opositsioon?

Irina Talviste
, Pärnu volikogu liige (Reformierakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnavolinik Jüri Lebedev soovib, et arutelud ja ettepanekud toodaks taas volikogu saali, mitte ei oleks surutud komisjonidesse.
Linnavolinik Jüri Lebedev soovib, et arutelud ja ettepanekud toodaks taas volikogu saali, mitte ei oleks surutud komisjonidesse. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Arvamusloos “Naljakas juubel” (PP 6.03) vastab lugupeetud Pärnu kodanik ja kogenud poliitik Valter Parve muuhulgas Jüri Lebedevi artiklile “Kes tapab Pärnus Sokratest” (PP 2.03). 

Ta ütleb, et viimase arusaam sellest, kuidas Pärnu linnavolikogus häid mõtteid maha surutakse, on kurb. Parve möönab, et haaraks või telliskivi.

Teisest küljest olevat naljakas, et just pikka aega koalitsioonis olnud Lebedev kurdab volikogu hiljutise otsuse üle kärpida linnavolinike õigusi. On tõsi, et varasemateski koalitsioonides, kuhu Reformierakond on kuulunud, ei arvestatud opositsiooni ettepanekutega. Aga vähemalt oli kõigil õigus ettepanekuid volikogu suures saalis teha. See omakorda võimaldas opositsioonil juhtida koalitsiooni tähelepanu eelnõude kitsaskohtadele. Tekkis demokraatiale kohane arutelu ja mis eriti oluline: sellele võisid kaasa elada külalised saalis ja ajakirjanikel oli võrdne ligipääs oponeerivatele ideedele. Lõpuks leidis nii mõnigi parandusettepanek koha vastuvõetud otsustes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles