Taavi Valter Taveter purjetas Hispaanias EMil

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu jahtklubi lipu all seilav Taavi Valter Taveter alustas võistlushooaega EM-regatiga.
Pärnu jahtklubi lipu all seilav Taavi Valter Taveter alustas võistlushooaega EM-regatiga. Foto: Robert Deaves

Hispaanias Cadizis lõppenud Finn-klassi purjetamise lahtistel Euroopa meistrivõistlustel esindasid Eestit tallinlane Deniss Karpak ja pärnakas Taavi Valter Taveter. 

Kaheksa sõidu kokkuvõttes sai Karpak 91 konkurendi seas 15. tulemuse. Taveter lõpetas regati 44. positsioonil ja talle kuulus kuni 23aastaste juunioride arvestuses üheksas tulemus.

Euroopa meistrikulla võitis britt Edward Wright, hõbedale seilas hollandlane Nicholas Heiner ja pronksile rootslane Max Salminen. Juunioride meistritiitli teenis Šveitsi purjetaja Nils Theuninck, teine oli Henry Wetherell Suurbritanniast ja kolmas Ondrey Teply Tšehhist.

„Esimestel võistluspäevadel pidime purjetama Cadizi lahel üpris vaiksete tuultega, kuid viimase päeva sõidud panid meie füüsilised võimed karmile proovile. Tuul puhus üle kümne meetri sekundis ja lained olid üsna kõrged,“ ütles kolmandat hooaega Finnil purjetav Taveter. „Mulle sellised olud meeldivad, kahe viimase sõiduga parandasin oma positsiooni üldarvestuses viie ja juunioride seltskonnas kolme koha võrra.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles