Ligemale 170 inimest on käinud haiglas alkoravil

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anneli Sammel tervise arengu instituudist rääkis, et ravile pöördudes peab olema kaine.
Anneli Sammel tervise arengu instituudist rääkis, et ravile pöördudes peab olema kaine. Foto: Toomas Huik / Postimees / Scanpix

Alates 2016. aasta juulist selle aasta alguseni on programmi “Kainem ja tervem Eesti” raames Pärnu haiglasse alkoholisõltuvuse ravile pöördunud 125 meest ja 47 naist.

Programmi vedava tervise arengu instituudi mittenakkushaiguste ennetamise osakonna juhataja Anneli Sammeli selgituse järgi võib raviteenused jagada kolmeks: hindamine, tagasilangust ennetav ravi ja lähedaste nõustamine. Kõik algab sellest, et inimene võtab ise raviasutusega kontakti ja paneb esimese visiidi aja. Pöördudes peab olema kaine.

Pärnu haigla andmetel jõuavad inimesed nendeni politsei, perearsti, lastekaitse- või sotsiaaltöötaja soovitusel. Leidub neidki, kes otsivad ise internetist infot või kellele on nõu andnud pereliikmed, teised lähedased.

Veebruaris käis aktiivselt töö 74 inimesega. Ravi toimub enamasti ambulatoorselt ehk inimene saab käia tööl ja jätkata oma igapäevaelu. Ootejärjekord Pärnus programmi pääsemiseks võib olla kuni kolm nädalat pikk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles