Suurejooneline Soomaa värav jäi rahata

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maaelumuuseumide juhatuse liige Merli Sild leiab, et hobusekasvanduse infopunkti ei saa nimetada Soomaa väravaks.
Maaelumuuseumide juhatuse liige Merli Sild leiab, et hobusekasvanduse infopunkti ei saa nimetada Soomaa väravaks. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Suurejooneline Soomaa värava projekt jäi ettevõtluse arendamise sihtasutuse (EAS) toetusest ilma. Tori vallavanema sõnutsi ei rända plaan kalevi alla, kuid selle muutmine on tõenäoline.

Nädalapäevad tagasi Tori vallavalitsusest SA Eesti Maaelumuuseumidele läkitatud kirjast selgub, et vallavalitsus ei soovi külastuskeskuseks mõeldud hoone üleandmise-vastuvõtmise dokumenti allkirjastada. Seda just seepärast, et EAS ei rahuldanud toetuse taotlust, ehkki see vastas nõuetele.

“Selle lepingu ja konkreetse hooneosaga me edasi ei liigu, kindlasti jätkame aga projektiga,” märkis Tori vallavanem Lauri Luur. “Mis kujul, on veel vara öelda. Võimalusi on mitu, lihtsalt me ei võta omale praegu kohustust sinna midagi teha, kuna toetus jäi saamata.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles