Urmas Hännile: Meie õnn on keeles, aus, väärikuses

Urmas Hännile
, pensionär
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsed pole need, kelle pealt säästa, see pole kedagi kuhugi viinud ega vii meidki.
Lapsed pole need, kelle pealt säästa, see pole kedagi kuhugi viinud ega vii meidki. Foto: Urmas Luik

Hämmastav, kui kiiresti ja hoolimatult lasevad erakonnad ja ametnikud Eesti Vabariigi mainet allavett. Öeldu tõestamiseks pole üldse tarvis hakata meenutama pildi- või lindiskandaali või Eesti Vabariigi viimaseid jantlikke presidendivalimisi.

Milleks ammust üles soojendada, kui veel noorukesest 2018. aastast on alguses esitatud seisukoha põhjendamiseks sobivat võtta küllaga. Ei ole küll minu asi, nagu tavatseb öelda teleseriaali “Õnne 13” Alma, aga mind isiklikult häirib väga, kui ühe erakonna sule sappa saanud peasekretärile antakse minekule kaasa 30 000 euro ringis reisiraha. Seaduslikult, sest nagu asjaosaline ise on märkinud: “Tähtajalise lepin­guga õiguslik regulatsioon seaduste järgi on nii, et varasema lepingu lõpetamise puhul tuleb kohustused vähemalt töötasu osas maksta lõpuni välja”.

Lõpp – pane, hea lugeja, hoolega tähele – jõuab 2019. aasta 28. veebruaril. Vaat nii tuleb­ elada enda ja Eesti Vabariigi auks ja kuulsuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles