Muuseumijuht: Vabatahtlikult me siit majast välja ei kõnni

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Soosaare sõnutsi ei saa muuseum nii edasi toimida, et võlg majaomanike ees aina kasvab.
Mark Soosaare sõnutsi ei saa muuseum nii edasi toimida, et võlg majaomanike ees aina kasvab. Foto: Urmas Luik

Ehkki Novira Capital OÜ esindajad on suuliselt Pärnu linnajuhtidele kinnitanud, et uue kunsti muuseumi töötajaid ega inventari nad ettevõttele kuuluvast majast jõuga välja viskama ei hakka, ei saa selles nii kindel olla Mark Soosaar, sest muuseumile esitab ettevõte nõudmisi kirjalikult ja ta on neile lepinguile oma allkirja andnud.

Ühes on Soosaar kindel: vabatahtlikult ta välja ei kõnni.

Muuseumi asutaja ja hing Soosaar möönab, et Esplanaadi 10 kinnistu omanikud on seni – juba kolm aastat – ülikannatlikult oodanud, sest seesugune sündmuste kulg oleks neilegi äärmiselt ebamugav ja vastumeelne. Õigupoolest pole ettevõttel neid välja visata vajagi. Piisab, kui vahetada lukud ja muuseumi töötajaid hommikul enam majja mitte sisse lasta.

Kuna esimese nõude maksta igakuist 10 000 euro suurust renti sai uue kunsti muuseum ettevõttelt mullu oktoobris – sinnamaani kasutati ruume omaniku armust peaaegu tasuta, vaid linn maksis halduskulusid –, on muuseumi rendivõlg kasvanud ligemale 60 000 euroni­, sest säärast raha pole muuseumil kusagilt võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles