Koalitsioon sai võimu juurde: EKREst välja visatud saadik liitus IRLi fraktsiooniga (2)

Martin Laine
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel kuul EKREst välja visatud ja partei Pärnu linnavolikogu fraktsiooni juhi kohalt maha võetud Aare Arva.
Eelmisel kuul EKREst välja visatud ja partei Pärnu linnavolikogu fraktsiooni juhi kohalt maha võetud Aare Arva. Foto: Urmas Luik

Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) sai Pärnu linnavolikogus juurde kümnenda liikme: fraktsioon rahuldas varem Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) kuulunud, kuid sealt välja visatud Aare Arva sooviavalduse.

"Meie teed EKREga läksid lahku ja ma ei soovi olla volikogus lihtsalt üksik pingisoojendaja," teatas Arva pressiteate vahendusel. Volinik selgitas, et IRL on temale maailmavaateliselt kõige lähem erakond.

Arva liitumise järel on IRLi fraktsioonis kümme liiget, mis teeb sellest volikogu arvukaima fraktsiooni.

EKRE Pärnumaa piirkonna juhatus otsustas möödunud kuu koosolekul Arva parteist välja visata, heites talle ette erakonnale vastutöötamist. Seejärel otsustas Arva volikogu fraktsioonistki lahkuda.

Seega on Pärnu volikogu koalitsioon pärast valimisi kasvanud kahe liikme võrra: jaanuaris liitus varem sotsiaaldemokraatide nimekirja kuulunud Kalev Kaljuste fraktsiooniga Pärnu Ühendab. 

Pärnu 39kohalise linnavolikogu võimuliidus on seega nüüd 25 kohta: valimisliit Pärnu Ühendab (8 kohta), Keskerakond (7) ja IRL (10).

Pärast Arva parteist väljaheitmist on opositsioonil volikogus vaid 14 esindajat: Reformierakond (9) ja EKRE (5).

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles