Hädas noored saavad nüüd kiiremini abi

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Riigikogu kiitis heaks seaduse, mis võimaldab omavalitsustel ja riigiametnikel abi pakkumiseks pöörduda 16–26aastaste noorte poole, kes ei õpi ega tööta. Nüüd annab seadus noorsoo- ja sotsiaaltöötajatele õiguse saada abivajajate kohta infot riiklikest registritest, et nad võiksid noortega ise ühendust võtta ja juhendada neid teenusteni.

Noorte tugila programmijuhi Heidi Paaborti sõnutsi on muude riikide praktika, kus samalaadne süsteem toimib, näidanud, et abivajavate noorteni jõutakse kiiremini. “Sellest lähtuvalt on võimalik neid efektiivsemalt aidata,” selgitas Paabort.

Töötukassa Pärnumaa osakonna juhataja Gerli Mets tunneb samuti heameelt muutunud seaduse üle. Rakendatav seadus annab parema ülevaate mis tahes piirkonna abivajavatest noortest. Mets nentis, et kui infole saab lisada noore kontaktandmed, loob see võimaluse temaga kohe otse ühendust võtta.

Pärnumaa osakond on teadlik umbes 300st 16–24-aastasest noorest, kes praegu tööd otsivad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles