Paaki unustatud püstol võib tuua tuhandetesse küündiva kahjunõude

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tankimispüstol.
Tankimispüstol. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Pärnumaal kahjustati eelmisel aastal kütusetankurit 29 korral kokku 20 000 euro eest, tankimispüstoli paaki unustamise puhul võib kahjusumma ulatuda aga 10 000 euroni.

Eesti kindlustusseltside liidu juhtanalüütiku Meelis Arumägi sõnutsi oli Pärnu maakonnas mullu 29 kütusetankuri kahjustamise juhtumit kogukahjuga 20 000 eurot. 16 tankurit sai kahjustada Pärnu linnas.

If Kindlustus hüvitas Pärnus kahju kahe juhtumi puhul, kus autojuhid unustasid tankimispüstoli paaki ja alustasid seejärel sõitu. Mõlemal korral tuli püstol vooliku küljest lahti ja hüvitis küündis üle 300 euro.

If Kindlustuse sõidukikahjude grupi juhi Martin Kuke hinnangul on aastatega olukord tunduvalt paranenud, siiski teatatakse kindlustusele igal nädalal sellisest tanklale tekitatud kahjust.

"Kindlustusselts käsitleb tankuri kahjustamist liikluskindlustuse juhtumina ja hüvitab tanklale kliendi tekitatud kahju. Üldjuhul rikub tankimispüstoliga minema sõitmine kaitseklapi. Samal ajal on ette tulnud sedagi, et välja peab vahetama kogu tankuri ja siis võib kahjusumma ulatuda 10 000 euroni," rääkis Kukk.

Arumägi andmeil juhtub tanklates sageli ka parkimisõnnetusi. "Pärnu tanklates toimus mullu üheksa parkimisega seotud liikluskindlustusjuhtumit," märkis ta.

Toodud liikluskindlustuse juhtumite väljavõte on seisuga 19.03.2018, andmed ei sisalda vabatahtliku sõidukikindlustuse (kaskokindlustuse) juhtumeid. Liikluskindlustuse registri andmed täienevad pidevalt, seega ei pruugi eri aja kohta väljavõtted kattuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles