Rootsi kunstnik avab Pärnus isikunäituse “Aednik”

Merilin Cherry
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus isikunäitus avatakse linnagaleriis kolmapäeval. (pilt illustratiivne)
Uus isikunäitus avatakse linnagaleriis kolmapäeval. (pilt illustratiivne) Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kolmapäeval, 26. märtsil kell 17 avab Pärnu linnagalerii kunstnike majas isikunäituse "Aednik" kunstnik Kåre Holgerson.

Holgerson (sündinud aastal 1952) on Rootsi kunstnik ja kunstiõpetaja, kes on õppinud kunsti 1980ndatel, elab ja töötab Kalmari regioonis Rootsis. Ta oli juhtiv jõud Kulturmagasineti asutamisel Bergkvaras, mis on regionaalse kunstielu sõlmpunkt.

Holgerson on töötanud peamiselt graafika, installatsiooni ja performance'iga. Pärnu näitus koosneb fotopõhisest graafikast, videotest ja objektidest. Näeb nii uusi töid kui ka 1980ndate lõpu teoseid.

Foto: Holgerson

„Välja on pandud raamat, mida lugesin 1970. aastal ja mis avaldas mulle suurt mõju,” rääkis Holgerson. Hans Palmstierna „Rüüstamine, nälgimine, mürgistus” ("Plundring, svält, förgiftning" 1968) oli üks esimesi keskkonnaküsimustest ja kliimamuutusest jutustavaid raamatuid Rootsis. Selles tõstatatud küsimused olid olulised ja andsid aluse nii eksistentsiaalsetele kui ka poliitilistele küsimustele ning on aja jooksul olnud Holgersonile olulised viited. „Aednik on inimene, kes hoolitseb aia eest ja kellel on ülevaade aia tsüklist."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles