Pärnus ärandatud haruldase Lincolniga tehti Harjumaal avarii (1)

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne prefektuuri pressiesindaja sõnutsi peeti ärandatud autos olnud inimesed kinni. Sõiduki ärandanud inimesed viga ei saanud.
Lääne prefektuuri pressiesindaja sõnutsi peeti ärandatud autos olnud inimesed kinni. Sõiduki ärandanud inimesed viga ei saanud. Foto: Erakogu

Laupäeval kella 16.30 aegu teatati politseile, et Pärnu Lao tänava maja eest on varastatud sõiduauto Lincoln Continental. Pärnu Postimehele teadaolevalt olid varguse taga kohalikule sotsiaalsüsteemile ja politseile tuttavad alla 14aastased lapsed, kes on sõidukeid varemgi ärandanud.

Kella 18 paiku märkasid Põhja prefektuuri politseinikud Eesti teedel varastatud haruldast punast Lincolni sõitmas Rae vallas Tallinna–Tartu–Võru–Luhamaa maanteel. Patrull andis autojuhile peatumismärguande. Seda eirati.

Politsei järgnes autole. Lincolni roolis olnud isik sõitis aga teelt välja.

Lääne prefektuuri pressiesindaja sõnutsi peeti ärandatud autos olnud inimesed kinni. Sõidukis viibinud inimesed viga ei saanud.

Kuna juhtunu täpsemate ajaolude väljaselgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlus, hoiavad prokuratuur ja politsei suurema osa neile teadaolevast kiivalt saladuses. Nii ei soostunud politsei pressiesindaja täpsustama sedagi, kas kinnipeetute puhul on tegemist sotsiaalselt probleemsete alla 14aastaste lastega, kes hiljuti on Pärnus muidki autosid lõbusõiduks ärandanud, kohalikes poodides vargil ja pea iga päev renoveeritud kohalikus bussijaamas lõhkumas käinud.

Pärnu Postimehele andmeil seisis auto enne ärandamist autotöökoja ees, kus seda peagi pidi hakatama remontima.

Sõiduki omanik pöördus kohe pärast sõiduki kadumist Facebookis avalikkuse poole. Postitusealuses kommentaariumis andis õnnetuspaigal käinud inimene teada, et ärandatud Lincolniga on sõidetud vastu puud.

Mainitud kommentaariumis on mõnigi inimene aga veendunud, tegemist on just nendesamade probleemsete lastega. Sama võib lugeda välja juhtunu suhtes sõna võtnud kohaliku politseiniku kommentaaristki. „Sellega tegeldakse väga erineval viisil, aga kuna seadused ei toeta, ongi seis praegu kahjuks selline,“ kirjutas politseinik.

Nende laste pahategude asjus on Pärnu Postimees olnud sel nädalal politseiga ühenduses. Pärnu politseijaoskonna piirkonnavanem Karin Uibo tõdes, et kõnealuses pundis jääb kõigi vanus alla 14 aasta, mistõttu seaduse silmis on tegemist süüvõimetutega. „Nende tegevus Pärnumaal on juba pikemat aega olnud murekoht kogukonna paljudele liikmetele,“ tõdes Uibo. „Paljud mõtlevad, miks politsei midagi ei tee ja noortega midagi ette ei võta.“

Uibo selgitas, et tegemist on alaealistega, kellel on sotsiaalprobleemid. „Nendega tegelevad aktiivselt nii politsei kui omavalitsus,“ kinnitas ta. „Peale selle on kaasatud koolid, sotsiaalkindlustusameti lastekaitseüksus ja kohus.“

Toimetusel on käsil nende laste mitme pahateo uurimine.

Politsei toonitab, et igast kahtlasest tegevusest ja sellest oma kodukohas tegutsevast pundist tuleb alati politseile teada anda. Infot võib anda piirkonnavanem Uibole meiliaadressil karin.uibo@politsei.ee. Hädaolukorras tuleb helistada häirekeskuse lühinumbril 112.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles