Lapsepõlve koolipildid tõid mehele 18 aastat hiljem inkasso võlanõude (9)

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kooliajal väidetavalt tellitud pildid tõid pea kakskümmend aastat hiljem inkassofirma võlanõude. Pilt on illustratiivne.
Kooliajal väidetavalt tellitud pildid tõid pea kakskümmend aastat hiljem inkassofirma võlanõude. Pilt on illustratiivne. Foto: shutterstock.com

Inkassoettevõte saatis tänavu veebruaris pärnumaalasele nõude, milles soovitati tasuda võlasumma. Arupärimisel selgus, et nõue pärineb aastast 2000, kui väidetav võlgnik oli alles laps.

Esimene võlanõue, mis saadeti AS Lindorff Eesti tulumaksutagastuse kampaania korras Madisele (nimi muudetud, M. K.), oli lakooniline. Täpsemalt sisaldus selles teavitus, et inimesel on võlgnevusi kogusummas 33,4 eurot ja lisatud oli üleskutse alustada võlgadeta elu juba märtsis.

Kuna Madis aga enda teada kellelegi võlgu ei olnud, helistas ta ettevõtte infotelefonile, kust talle anti võlgnevuse kohta kummalist infot. “Väidetavalt olin ma aastal 2000 tellinud fotostuudiost pildid vanematekodu aadressile,” rääkis ta. “Olin siis ju 12aastane.”

Kommentaarid (9)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles