Medalijaht Hispaanias algas eestlastele lootusrikkalt

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zoom8 klassi svertpaadid stardivad.
Zoom8 klassi svertpaadid stardivad. Foto: Eesti Jahtklubide Liit

Hispaania Palamosel Zoom8 klassi purjetamise Euroopa meistrivõistlustel on kolme sõidu järel jäme ots Eesti ja Taani sportlaste käes.

Meeste konkurentsis juhib regatti taanlane Jesper Bergmann, talle hingavad kuklasse Tallinna purjetajad Aleksander Kuusik ja Aksel Tamm. Esikolmikule järgnevad Aapo Roininen Soomest ja liidri kaasmaalased Simon Christiansen ning Jan Moritz Grigat. Pärnu jahtklubi lipu all seilav tiitlikaitsja Hendrik Holtsmann asub kümnendal kohal.

Õrnema soo võistlusel panid Kalevi jahtklubi treeneri Uku Kuuse õpilased EMi avapäeval oma paremuse veenva ülekaaluga maksma. Liidrikoha haaras Karolin Härm, talle järgnevad Veronika Kutova, Susanna Silluta ja Britta Maripuu. Viies on Sofia Delander Rootsist ja kuues Clara Pettschel Austriast. Pärnu neidudest paikneb Romi Safin kaheksandal ja Lisbeth Taggu 19. kohal.

„Regati avapäeval puhusid merel üpris vaiksed ja muutliku suunaga tuuled,“ rääkis Pärnu purjetajaid tiitlivõistlusel juhendav treener Argo Kruusmägi. „Loodame, et pärnakad kohanevad järgmistes sõitudes keeruliste tingimustega ja suudavad oma kohti märgatavalt parandada. Kokku on Euroopa meistrivõistluste kavas 12 võistlussõitu, millest igal roolimehel läheb kaks halvemat kohta mahaarvamisele.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles