Pärnu kesklinnas vajus mees läbi jõejää

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestis on siseveekogudel jääle minek keelatud. Foto on illustreeriv.
Eestis on siseveekogudel jääle minek keelatud. Foto on illustreeriv. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna õhtul vajus Pärnus omaaegse masinatehase juures inimene läbi jõejää.

Häirekeskus sai õnnetusest teate kell 18.48. 

Lääne päästekeskuse valvepressiesindaja rääkis, et kui päästjad kohale jõudsid, oli hädasolija ise jääaugust välja pääsenud ja juba kaldalegi jõudnud.

Politsei selgitas kohapeal välja, et 31aastane alkoholi tarvitanud mees oli asunud jääd ületama jalgrattal. Mees läks jääle Rääma tänava poolsest küljest ja jõudis liikuda mõnikümmend meetrit, kui vajus rattaga koos läbi jää. Mehel õnnestus jääaugust iseseisvalt välja saada ja kaldale tulla. Temaga oli kõik korras ja politsei toimetas mehe koju. Jalgratas uppus ja samuti jäi mees ilma veel teistestki kaasas olnud esemetest.

Pärnu politseijaoskonna merepääste- ja piirikontrolligrupi piirivalvur Terje Lemmik ütles, et praegune väga soe ja intensiivne päike sulatab jääd väga kiiresti. „Kevadiste ilmadega muutuvad jääolud väga kiiresti, jää võib sulada ootamatult ja sellega tuleb arvestada. Kui hommikul jää peale minna, siis õhtul ei pruugi sealt enam tagasi saada. Soovitame praegu Pärnu jõe ja lahe jääle mitte minna.“

Kuidas käituda jääõnnetuse korral

Kui jää pragisedes ei hoiata ja juhtute läbi vajuma, tuleb peatada sügavamale vette vajumine.

Ajage käed laiali ja kallutage end tahapoole. Nii takistate enda üleni vee alla vajumist.

Mida rutem jääaugust välja saate, seda parem, sest külmas vees muutub inimene kiiresti teovõimetuks. Jääaugust väljasaamisel on suur abi jäänaasklitest. Jääle vinnake ennast sinnapoole, kust tulite.

Jääle pääsenuna rullige end või roomake jääaugust eemale. Kaugemal võite püsti tõusta, et lahkuda jäält tuldud teed pidi kindlale maale ja soojadesse oludesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles