Volikogu pures poole miljoni eurost pähklit

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vändra alevi piiril jäi tehnopargi taristu Allikõnnu külas uuendamata, plaan hakkas mõranema pankrotistunud OÜ Vändra Ökopagarist, mille peaukseesine rohtub.
Vändra alevi piiril jäi tehnopargi taristu Allikõnnu külas uuendamata, plaan hakkas mõranema pankrotistunud OÜ Vändra Ökopagarist, mille peaukseesine rohtub. Foto: Urmas Luik

Poole miljoni euro suuruse pähkli pärandas Põhja-Pärnumaa volikogule pureda Vändra vallavalitsus, mis mõtles loovalt ja plaanis rajada tehnopargi ning sai jah-sõnaga kaasa 423 273 eurot ja omafinantseeringu kohustuse 72 695 eurot.

Plaan jooksis sõna otseses mõttes paekivisse 41 239eurose miinusega, mille Vändra vallavalitsus kui tellija maksis OÜ Wesico Projektile ehitustööde lõpetamisel hüvitisena projekti eest, millest töövõtja ei saanud teada, et poolteise meetri sügavusel tuleb Allikõnnus neile vastu paas.

Peale selle Vändra MP, LSAV Vändra ja muude ettevõtete kõrval ühe suurema tööandja, 23 töötajaga OÜ Vändra Ökopagari pankrot ning uue võimaliku ostjaga käte löömata jäämine.

Tulemus on haldusreformiga moodustunud­ nelikvalla volikogu otsus­ 28. märtsist lõpetada Vändra tehnopargi taristu rekonstrueerimise projekti menetlemine ja elluviimine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles