Noorte suusahooaeg lõppes Otepääl

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Simo Teearu.
Simo Teearu. Foto: Eesti Suusaliit

Swedbanki ja Hawaii Expressi noorte suusasarja viimasel etapil olid kavas vabatehnika ühisstardid. Otepää võõrustas päikeselise ilma ja suurepäraste rajaoludega. Kõigile üllatuseks otsustati seekord sõita raskete tõusude ja keeruliste laskumistega rajal, mida seni kasutati ainult tippvõistlustel.

Esimesena lähetati rajale N12 vanuseklassi tüdrukud. Suusaklubi Jõulu esindajatest oli  oodatult parim Anlourdees Veerpalu, kes tuli teiseks, kaotades võitjale Hedvig Altmäele 22,2 sekundit. Jõulu klubi suusataja Martina Juhansoo sai neljanda koha, jäädes võitjast maha 46,1 sekundit. 

N11 tüdrukute konkurentsis pidid kaksikõed Meril Adeela ja Merli Johanna Alev leppima 45 osaleja seas kohtadega teises pooles.

M12 vanusegrupi võistlejad läbisid kaks rasket 2,5 kilomeetri pikkust ringi ja Jõulu esindajatest oli parimana finišis Soomes treeniv Tom Laine, kes südika sõiduga saavutas kolmanda koha. 13. koha sai Juss Leiner.

N14 rühmas võisteldi viie kilomeetri distantsil ja SK Jõulu parim oli 6. kohaga Kimberly Born. Teises kümnes lõpetasid Anabel Helin (12. koht) ja Kaisa Pung (17. koht).

Jüri Jefimov.
Jüri Jefimov. Foto: Eesti Suusaliit

M13 poiste stardiga avati 3,33 kilomeetrine ring, mis tuli läbida kolm korda. Jõulu suusaklubi parimana esikümnes põõsasse sõitnud ja rajale katkise põlvega naasnud Jüri Jefimov sai 9. koha, Renar Jõeäär oli 11. ja Henriko Ojaveer 17.

Ranno Sutt.
Ranno Sutt. Foto: Eesti Suusaliit

M16 mõõduvõtmisel läbiti neli 3,33kilomeetrist ringi. Kohe alguses pakkus põnevust Ranno Sutt, kes võitles esikolmiku koha eest Nõmme suusaklubi noortega. Viimasel ringil panid nõmmekad oma paremuse maksma, hõivates kolm poodiumikohta. Sutti jäi kolmandast kohast lahutama tosin sekundit. Jõulu klubi poistest sai 41 osaleja seas 17. koha Rando Teearu ja 18. oli Päär Suursild.

M18 võistlusel, kus läbiti viis 3,33kilomeetrist ringi, asus juhtgruppi Simo Teearu. Õnnestunud määrdevalik ja Teearule sobiv keeruline rajareljeef tõid teise koha. Kaotust võitjale Art Kristjan Oleskile kogunes 15,2 sekundit. Tõusvas tempos sõitis ka Mathen Tasalain, saavutades 12. koha.

Swedbanki ja Hawaii Expressi kuueetapilise suusasarja kokkuvõttes tulid viie hulka, keda medaliga autasustati, treener Anu Taveteri õpilased Jüri Jefimov, Anlourdees Veerpalu, Martna Juhansoo ja Kimberly Born. 

„Noored naudivad suusatamist ja on väga motiveeritud edasi treenima,” ütles Taveter.

Vanemas vanuserühmas jõudis läbi hooaja stabiilselt M18 poiste esiviisikusse Simo Teearu, kelle punktisumma andis kokku kolmanda koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles