Kalev Vilgats: Kes aitab muuseumi?

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnavõim istub uue kunsti muuseumi esindajatega laua taha, et veel kord arutada, kuidas oleks võimalik muuseumi tegevust jätkata.
Linnavõim istub uue kunsti muuseumi esindajatega laua taha, et veel kord arutada, kuidas oleks võimalik muuseumi tegevust jätkata. Foto: Ardi Truija

Pühade-eelsel Pärnu linna­volikogu istungil edastas opositsioonilise Reformierakonna esindaja Toomas Kivimägi arupärimise linnapeale. Ta palus esitada volikogule ja linna­rahvale kirjalikult konkreetse tegevuskava Pärnu uue kunsti muuseumi ruumiprobleemi lahendamiseks.

Kivimägi rõhutas, et Mark Soosaare veetav muuseum on “Pärnu üks tuntumaid tunnusmärke, mille järgi teatakse, mille järgi tuntakse, mille pärast­ ollakse ja mille pärast tullakse”. Eksmeer väljendas oma äärmist murelikkust, et kolme aastaga pole linnavalitsus astunud sammukestki lahendusele lähemale.

Tunnistagem, et uue kunsti muuseumi raskused katusealusega ei alanud eile ega kolm aastat tagasi, vaid siis, kui linn omaaegse parteimaja maha müüs. Oktoobrist 2008–2017 hoolitsesid Pärnus kultuuri enneolematu õitsengu eest Reformierakond ja abilinnapea Jane Mets. 2009–2015 juhtis linna Toomas Kivimägi ise. Mis takistanuks siis uue kunsti muuseumi probleemide lahendamist?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles