Äge lõpuspurt ei toonud Vaprusele punkte juurde

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Vaprus.
Pärnu Vaprus. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnu Vaprus jäi meistriliiga kahe viimase koha meeskonna mõõduvõtus Tallinna Kaleviga suurde kaotusseisu, ent tegi mängu lõppfaasis marulise spurdi. Sellest hoolimata ei lisandunud tabelisse punkte. 

Pealinna sõitnud pärnakad pidid esimese palli võrgust korjama juba 12. minutil, kui skoori avas Andre Järve. Sama mees lõi 38. minutil teisegi värava ja nii mindi vaheajale Kalevi 2:0 juhtimisel.

Teise poolaja keskel mängis pärnakad kahel korral värava ees üle Takuya Matsunaga, kelle tabamustest sündis vastaste neljaväravaline edu.

Vapruse mängijad ei lasknud pead norgu ja kui tiksuma hakkasid viimased kümme minutit, põrutasid Karl Anton Sõerde ja Ronaldo Tiismaa kiirelt kaks väravat tagasi, kruvides pinge uuesti lakke. 

Pärast kahte tagasitulekuväravat tekitasid pärnakad vastaste värava all veel mitu ohtlikku olukorda, kuid mängu saatust Vaprusel enam muuta ei õnnestunud. Kalevgi oli vasturünnakutel lähedal väravalöömisele, kuid rohkem tabamusi ei sündinud ja lõpuvile kõlades näitas tabloo pealinlaste 4:2 võitu.

Vapruse peatreeneri Indrek Zelinski sõnutsi jäi tema hoolealustel puudu agressiivsusest ja mängijad kaotasid liiga palju palli.

„Tennises öeldakse selle kohta unforced errors (sundimatud vead, toim) ehk tegime ise lubamatuid vigu,” ütles Zelinski mängu järel.

Teisel poolajal asendas Vapruse peatreener avapoolajal kasutatud 4-4-2 formatsiooni 3-4-3ga ja mängupilt muutus rõõmustavamaks. „Võtsime riske, kuid sellest jäi väheks,” tõdes Pärnu meeskonna juhendaja.

Zelinski sõnutsi poleks teisel poolajal käiku läinud sõjaplaan mängu alguses toiminud, sest hea tulemuse nimel mängitakse kaitsvalt ja proovitakse vastast nõelata kiirete kontrarünnakutega. „Sellist muutust saab ette võtta siis, kui selg on vastu seina,” kommenteeris pärnakate loots.

Pärnakatel on kuue mängu järel tabelis kaks punkti, millega nad asuvad kümnendal kohal.

Järgmiseks mängib Vaprus laupäeval kodus Tallinna Levadiaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles