Pärnu talunike tooted täidavad jõulupakke

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merle Einola harib ka ise põldu ja on rohelise eluviisiga. Seega teab ta väga hästi, kui palju tööd nõuab, et mingi toode jõuaks pakendatuna poelettidele. Ta on võtnud sihiks kohalikke talunikke selles aidata.
Merle Einola harib ka ise põldu ja on rohelise eluviisiga. Seega teab ta väga hästi, kui palju tööd nõuab, et mingi toode jõuaks pakendatuna poelettidele. Ta on võtnud sihiks kohalikke talunikke selles aidata. Foto: Mailiis Ollino

Tervisetoidu edendaja, koolitaja ja MTÜ Roheliselt Värske Elu asutaja Merle Einola südameasi on seista selle eest, et kohalike väiketootjate toit jõuaks inimeste toidulauale. Sellest ajendatuna püüab ettevõtlik naine käima lükata uut äriprojekti. Mõte on koondada kohalike talunike toodang ettevõtete jõulupakkidesse.

Idee kohalike tootjate toodang pühadepakki panna sai Einola tuttavalt, kes töötab Tallinnas edukas suurette­võttes ja kurtis, et igal aastal on ettevõttel probleem: mida panna jõulupakkidesse? Neil on 100 koostööpartnerit, kellele tahaks teha harilikust teistsugused ja eksklusiivsed jõulukingid, kuid puuduvad ideed ja aeg sellega ise tegelda. Kuna Einolat on peale tervisliku eluviisi alati huvitanud teenuste ja toodete disainimine, võttis ta sõnal sabast kinni. “Mind paelub, kui ma saan midagi disainida, oma loovust rakendada. Ja üks talunik ei jõua sellega tegelda, seepärast on hea, kui keegi kõik selle kokku traageldab,” sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles