Päästjatel tuli kalamees kolmel korral jõejäält tuua

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalameeste jääpuur.
Kalameeste jääpuur. Foto: Kristjan Teedema

Üleeilsest hakkas siseveekogudel kehtima jäälemineku keeld ja kahe päeva jooksul on tabatud kümneid kalureid, kes keelust ei hooli ja enda elu ohtu seavad: Pärnus tuli päästjatel üks kalamees koguni kolmel korral jõejäält tuua.

Päästeameti ennetustöö osakonna ekspert Mikko Virkala hoiatas, et jää sulab väga kiiresti. Kui hommikul võib tunduda, et jää on tugev, siis mõni tund hiljem, kui on tarvis tagasi kaldale pääseda, ei pruugi jää enam kanda.

"Kui pärast suulist korraldust, mille annab päästja, ei tule inimene jäält ära, on päästjatel õigus kutsuda kohale PPA patrull ning teha taotlus politseile väärteomenetluse algatamiseks," ütles Virkala.

Ekspert ütles, et jää sulab väga kiiresti. "Kui hommikul võib tunduda, et jää on tugev, siis mõni tund hiljem, kui on tarvis tagasi kaldale pääseda, ei pruugi jää enam kanda," hoiatas ta.

Päästjad teevad patrullkäike oma piirkonna populaarsemate kalastuskohtade juurde, et kontrollida keelu täitmist ja inimesi hoiatada. Jäälemineku keelu tahtlikke eirajaid ähvardab sunnimeetmete rakendamine, väärteomenetlus ja rahatrahv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles