Galerii: suvepealinn esitleb ennast Berliinis Indrek Aija fotodel

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saksamaal Berliinis avas suvepealinna tutvustava fotonäituse pärnulane Indrek Aija, kelle tööd on osa Eesti majas alanud Pärnu ja Kihnu tutvustamisest. Näitus "Pärnu trifft Berlin" on külastajatele avatud eilsest, kihnlased järgnevad oma kultuurikavaga 20. aprillist, mil avatakse Silvia Soide fotonäitus "Kihnu elu mustrid".

Äsja kevadsoojast Berliinist naasnud Aija märkis, et tema pildiväljapaneku teema on Pärnu linnavaated ning avamisel tegi improviseeritud giidituuri külastajatele Ann Eichhorst Pärnu giidide ühingust.

Berliini Eesti maja eestvedaja Kristina Piilik mainis, et Pärnumaa kui turismisihtkoha tutvustamisele aitab kaasa pilkupüüdev infoleht. Ligemale 3,7 miljoni elanikuga kosmpoliitses Berliinis jätkub neid, kes huvituvad Baltimaadest üldisemalt. Näiteks Järvamaa näitusega märtsis tutvusid paljud Saksamaal ja Berliinis elavad eestlased ja eriti rohkelt oli külastajaid Charlottenburgi linnaosast, kus Eesti maja asubki.

Pärnu ja Kihnu tutvustamise võtsid südameasjaks Pärnu Saksa tehnoloogiakooli turunduse eriala õpilased Eichhorst ja Klarika Krantsman, kelle kooli lõputöö ongi kõnealune projekt, mis on pühendatud Eesti Vabariigi 100 aasta juubelile. Oma panuse andsid ettevõtmise õnnestumisele maakonna paljud ettevõtted ja tootmistalud, mille logod ilmestavad mitmes Saksamaa linnas levitatud infolehte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles