Otto-Triinu lasteaia lugu

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
20 aasta eest suletud Otto-Triinu lasteaias on siiani tegutsenud edukalt Kellukese lasteaed.
20 aasta eest suletud Otto-Triinu lasteaias on siiani tegutsenud edukalt Kellukese lasteaed. Foto: Urmas Luik

Kaks aastakümmet tagasi küttis jahedat aprilli alguse õhku linnavalitsuse plaan sulgeda Pärnu Metsa 3 Otto-Triinu lasteaed. 2. aprillil 1998 käisid haridusametnikud olukorda lastevanematele selgitamas. “Ma pole kunagi nii hullusti sõimata saanud,” meenutab haridusosakonna alushariduse peaspetsialist Marga Napp. Lehtki kirjutas, et nördinud lastevanemate pahameel oli nii suur, et haridusametnike juttu katkestati mitmel korral.

Emad-isad teatasid, et Kastani lasteaeda nad oma lapsi viia ei kavatse, kuna Viisnurga lähedal asub see saastatud keskkonnas. Etteheiteid sadas robinal: et ametnikud ei väärtusta väikelasteaedu, kus turvaline õhkkond ja kodutunne; et väiksemad rühmad on lapsesõbralikumad ja Otto-Triinu kodutunnet ei kompenseeri basseini või moodsama keskkonnaga.

Napp räägib, et kui nemad lapsevanemate üldkoosolekul käisid, ei huvitanud ametnike jutt kedagi. Paistis, et sõnum ei jõuagi kohale: räägi nagu seinale. Õnneks leidus lapsevanemate hulgas siiski mitmesuguseid inimesi, neidki, kellele oli võimalik asi selgeks ­teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles