Sindi veimevakas on sadu tube

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sindi majavalitsuse juhataja Juri Berlinberg hoiab uksed lukus neiski tubades, kus enam ei elata.
Sindi majavalitsuse juhataja Juri Berlinberg hoiab uksed lukus neiski tubades, kus enam ei elata. Foto: Urmas Luik

Tori vallavalitsus ja -volikogu on nõutud, kuna ei tea, mida peale hakata haldusreformi käigus koos Sindi linnaga sülle kukkunud munitsipaalvara – 58 korteriga 18 majas ja kolme vabrikuaegse ühiselamuga.

“Tegeleme probleemiga tasapisi. Veel käesoleval nädalal toimub meil mitu nõupidamist, kus otsustame, kuidas edasi minna,” lubas Tori vallavanem Lauri Luur esmaspäeval. “Üks võimalusi on projekteerimise, renoveerimise või ehitamisega muuta ühiselamud korterelamuteks, kasutades selleks minister Palo meedet. Aga see on praegu väga esialgne jutt.”

Palo meetmeks on hakatud nimetama riiklikku üürimajade ehitamise programmi, mille kaudu omavalitsused saavad taotleda rahalist tuge uute üürielamute ehituseks või vanade uuendamiseks. Meetme algatas ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo mullu ja selles nähakse Sindis nüüd üht lahendust amortiseerunud ühiselamutele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles