Kaaskodaniku pagasiruumi toppinud ja tema luud puruks peksnud jõhkrutseja läheb vangi

Martin Laine
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auto pagasiruum. Foto on illustreeriv.
Auto pagasiruum. Foto on illustreeriv. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Pärnu maakohus mõistis täna hommikul vangi 35aastase Lauri Rüütli, keda süüdistati jõhkras kuriteos.

Lääne ringkonnaprokuratuur süüdistas Rüütlit avaliku korra raskes rikkumises vägivallaga, asja omavolilises kasutamises grupiviisiliselt, ebaseaduslikus vabaduse võtmises ja varguses sissetungimisega.

Pärnu maakohus mõistis Rüütli kõigis episoodides süüdi ja määras liitkaristuseks kaks aastat vangistust.

Kohus suurendas Rüütlile varem Pärnu maakohtus mõistetud kandmata karistust ja määras talle liitkaristuseks kaks aastat, kuus kuud ja kolm päeva vangistust.

Süüdistuse järgi tungis Rüütel koos kaaslasega 2017. aasta märtsis Vändras tänaval kallale mehele, kellele nad tekitasid tervisekahjustusi. Vahetult pärast seda võtsid vägivallatsejad omavoliliselt enda kasutusse kannatanu sõiduauto, mille süütevõti oli autos.

„Eriti jõhker vägivallategu võeti ette sama päeva õhtul, kui mehed viisid teise kannatanu auto pagasiruumis asulast välja, kus teda peksti nii rusikate kui jalgadega, põhjustades talle tervisekahjustusi, sealhulgas luumurde,“ ütles prokurör Merike Lugna.

Peale selle oli Rüütlile esitatud süüdistus selles, et 2017. aasta 25. juunil varastas ta Vändra alevis lukustatud kõrvalhoonest muruniiduki, trimmeri ja bensiini ja viis asjad oma aiamaale.

Kohtus avaldas Rüütel kahetsust ja palus kergemat karistust. Ta tunnistas end süüdi ainult varguses. Tema kuriteokaaslane Ragnar Viitak oli kohtu ees juba läinud aasta lõpus. Kohus mõistis Viitaki süüdi kokkuleppemenetluse korras.

Kohus mõistis Rüütlilt välja menetluskulud summas 1300 eurot. Kannatanud kriminaalasjas tsiviilhagi ei esitanud.

Kohus lahendas asja üldmenetluse korras ja otsus pole jõustunud. Menetlusosalistel on õigus kasutada apellatsiooniõigust, millest tuleb teatada Pärnu maakohtule kirjalikult seitsme päeva jooksul alates kohtuotsuse resolutiivosa kuulutamisest.

2016. aastal kirjutas Pärnu Postimees, kuidas Rüütel sai karistuse teise inimese piitsutamise eest. Minevikus on ta veel näiteks üritanud inimest ahjus ära põletada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles