Kunstiõpetajad saatsid linnapeale murekirja

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu päeval käis uue kunsti muuseumist läbi üle poole tuhande inimese. Prosside meisterdamise töötoas oli innukas osaleja ­ ka isa Üllar Kallau süles istuv Nora.
Pärnu päeval käis uue kunsti muuseumist läbi üle poole tuhande inimese. Prosside meisterdamise töötoas oli innukas osaleja ­ ka isa Üllar Kallau süles istuv Nora. Foto: Marie Soosaar-Virta

Ärevate sündmuste valguses otsustasid oma arvamuse välja öelda Pärnu linna kunstiõpetajad. Linnapeale saadetud läkituses märgivad nad, et õpetajaskond tunneb tõsist muret uue kunsti muuseumi tuleviku pärast, kuna selle sulgemise korral kannataks märkimisväärselt linna kunstiharidus.

Õpetajate sõnade kohaselt on uue kunsti muuseum panustanud aastaid kunstiharidusse, pak­kudes õpilastele tasuta haridus­programme, tehes neile tasuta töölehti näituste külastamiseks ja korraldades huvitavaid töötube. Samuti on muuseum pakkunud kunstiõpetajatele enesetäiendamisvõimalusi: nad on saanud siin lihvida oma kunstioskusi ja kasutada raamatukogu.

“Mark Soosaar on organiseerinud õpilastele skulptuurikonkursi ja kohtumisi kunstnikega. Nii tegusale mehele ei tohi selga pöörata. Mis oleks Pärnu ilma uue kunsti muuseumita? Muuseumita, mille looja on Pärnule kinkinud rahvusvahelise dokumentaal- ja antropoloogiafilmide festivali, näituse “Mees ja naine” ning kes tunneb siirast muret linna tuleviku pärast. Uue kunsti muuseumita saaks Pärnust ­vaimutoiduta, igav suvituslinn!” märgivad Pärnu kunstiõpetajad. Nende nimel on kirjale alla kirjutanud aineühenduse juht Edda Teearu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles