Tori vald plaanib Sindi ühiselamud renoveerida

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tori vallavalitsus peab plaani renoveerida Sindi ühiselamud.
Tori vallavalitsus peab plaani renoveerida Sindi ühiselamud. Foto: Urmas Luik

Tori vallavalitsus asub koostama Sindi linnas Supluse 2 ja 4 ning Pärnu maantee 27a asuvate ühiselamute renoveerimisprojekte eesmärgiga taotleda KredExist elamufondi arendamise investeeringutoetust.

Arvestades elamute olukorda ja üürnike vajadusi, jagab vallavalitsus projekti kaheks osaks, kujundades Supluse tänava ühiselamutest korterelamud peredele ja liikuvale tööjõule ning Pärnu mnt 27a-st valdavalt väiksemad sotsiaalkorterid.

Vallavanem Lauri Luuri sõnade kohaselt on ettevõtlus- ja infotehnoloogia ministri Urve Palo loodud toetusmeede just see, mida Sindi linn arenguks hädasti vajab. „Sindi on ajalooline tööstuslinn, kus praegugi paikneb mitu Pärnumaa edumeelsemat ettevõtet ja suurt tööandjat. Samuti asub Sindi väga lähedal Pärnu teistele tootmisaladele, kuid piirkonna arenguks vajab elamufond väga investeeringuid, et tagada töötajatele normaalsed elamistingimused,“ selgitas Luur.

Volikogu sotsiaalkomisjoni esimehe Gerli Metsa hinnangul vajab Tori vald hädasti mõistliku üüriga sotsiaalkortereid. „Paraku ei jõua kõik inimesed enesele turuhinna alusel korterit üürida. Sotsiaalselt vähekindlustatud peredel ja eakatel peab tekkima võimalus üürida endale mõistliku hinnaga inimväärne korter,“ märkis Mets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles