Valmistutakse teatetantsuks

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Augustis toimuva tantsuprojekti “Teatetants 2011” raames tantsitakse kaheksa ööpäeva jooksul läbi 1000 kilomeetrit Eesti maanteid ning tantsude õppimisega tehakse Pärnus algust juba 26. mail.

Tantsud, mida tantsida tuleb, on ülilihtsad ning kõik, kes vähegi sündmusest osa tahavad saada, saaksid seda teha 26. mai pärastlõunal Nooruse majas, teatas rahvakultuuri arendus- ja koolituskeskuse Pärnumaa spetsialist Kati Põldots.

Tantse tutvustab ja õpetab rahvatantsu mentor ja üks teatetantsu repertuaari nimekirja koostajatest Angela Arraste.

“Teatetants” on Eesti rahvatantsu ja rahvamuusika seltsi ning projekti “Euroopa kultuuripealinn Tallinn 2011” suur ühisüritus. Kaasa võib lüüa absoluutselt igaüks.

Teatetants saab alguse 20. augustil Tallinnast Raekoja platsilt ja liigub kaheksa ööpäeva jooksul läbi kõigi maakondade, 28. augustil jõuab tantsuteatepulk taas Raekoja platsile. Teatepulka antakse selle aja jooksul Eesti maanteedel edasi lakkamata, nii ööl kui päeval, vihma ja päikesega.

Selleks, et läbi tantsida 110 kilomeetrit Pärnumaast, oleks tarvis 480 inimest ehk 240 paari ehk 40 kuuepaarilist rühma. Kahjuks ei saa tantsimisest osa võtta lapsed, kuid vanemate käekõrval võivad nad seda tee äärest jälgida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles