Tõhela küla buss tõmbab uudistajaid nagu magnet

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Siin kabiinis on jäänud, nagu oli,” ütleb Tõhela külavanem ja külaseltsi bussi üks taastajaid Andres Laur.
“Siin kabiinis on jäänud, nagu oli,” ütleb Tõhela külavanem ja külaseltsi bussi üks taastajaid Andres Laur. Foto: Urmas Luik

Pärnu linna Tõhela külas tehakse sõnade asemel tegusid. Seda kinnitab oma kätega taastatud ja uudistajaid magnetina ligitõmbav retrobuss – Eestis praegu vist küll ainus ise sisustatud massaažibuss, aga ka meiereisse sisustatud päeva- ja vabaajakeskus koos sauna ja jõusaaliga ning omaaegses koolimajas töötav rahvamaja ja raamatukogu.

Vaimuvaramuga ühe katuse all on koduloopööningki, kus saab uudistada kordumatuid käsitöö- ja majapidamisriistu. Küla valmistub tähistama Tõhela esmamainimise 500. aastapäeva ja neid ei kõiguta, et haldusreformi järel pole nad maakad, vaid linnakad, kellel keskuseni on üle 40 kilomeetri.

Kui üldse midagi muutunud on, siis raamatukogu juhataja ametinimetus, kes linna alluvuses on raamatukoguhoidja.

Ehitusettevõtja, Tooma talu peremees ja külavanem Andres Laur roolib meierei ette küla läbiva tee äärde kohaliku uhkuse, Tõhela külaseltsi bussi, mille taastamisest möödub peagi kümme aastat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles