Pärnumaa parim õpilasfirma lõi tabletimanustamise meeldetuletaja

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpilasfirma M.T.F.Y toode, mis tuletab eakatele meelde, millal ravimeid manustada.
Õpilasfirma M.T.F.Y toode, mis tuletab eakatele meelde, millal ravimeid manustada. Foto: Urmas Luik

Maakonna parimaks õpilasfirmaks sai Pärnu ühisgümnaasiumi õpilasfirma M.T.F.Y, mis lõi tabletimanustamise meeldetuletaja.

Võistlusel osales kokku kümme õpilasfirmat eri koolidest ja neist parima valis välja žürii.

"M.T.F.Y tõi turule tabletimanustamist meelde tuletava seadme, mis võiks abiks olla vanematele inimestele ja tagab südamerahu noortele, et vanaema ikka võtab rohud õigel ajal. Seadme valmistamine nõudis väga suurt ettevalmistust ja koostööd, partnerite leidmise vajadust, sealhulgas kõrgkoolidega suhtlust," selgitas Tartu ülikooli Pärnu kolledži noorte ettevõtluskooli juht Mari Suurväli.

M.T.F.Ysse kuuluvad Karl Erik Mander, Hendrik Tuisk, Martti Triksberg, Annabel Mõtus, Karl Martin Jõepere. Nende juhendaja on Suurväli ja mentor Elbe Metsatalu.

Võistluse võitnud meeskonna esitlus.
Võistluse võitnud meeskonna esitlus. Foto: Urmas Luik

"Tubli ja huvitava lahendusega kõrvaklapihoidja kavandanud Koidula gümnaasiumi õpilasfirma Salvator vääris tunnustust. Nende toode on igati praktiline ja vajalik tarvik, eriti noortele. Täiuslikult läbimõeldud töö ja esinemisega tõstis žürii esile ühisgümnaasiumi õpilasfirma Sädeli, mis toodab küünlaid. Esile tõsteti meeskonna vaimu ja tööd," rääkis Suurväli.

Sädeli õpilasfirmas tegutsevad Laura Oad, Ingrid Loorents, Alli Ly Ao, Elisabet Pahk, Triin Liivaru. Salvatori kuuluvad Gevin Saar, Markus Strikholm, Aaron Mängel ja neid juhendab Birgit Peterson.

Õpilasfirma M.T.F.Y toode, mis tuletab eakatele meelde, millal ravimeid manustada.
Õpilasfirma M.T.F.Y toode, mis tuletab eakatele meelde, millal ravimeid manustada. Foto: Urmas Luik

Õpilasfirma loojate arvates osutus ettevõtmine ja firma rajamine märksa keerulisemaks, kui ette kujutasid. "See-eest peeti positiivseks saadud praktilisi kogemusi, koostööd teiste firmadega ja oskust ühe eesmärgi nimel töötada, müügioskusi. Nad kogesid, kui oluline on aega planeerida: selleta on raske häid tulemusi saavutada," rääkis Suurväli.

"Päris mitu loodavat ettevõtet tahab edaspidigi ettevõtluses kaasa lüüa ja hindas kõrgelt kooli antud võimalust saada juba gümnaasiumis nii palju teadmisi õpilasfirma kaudu. SA Pärnumaa arenduskeskuse esindaja Viivika Vilja arvates tuleks kindlasti jätkata alustatuga ja järgmisel aastal tuua minifirmadki võistlusele," ütles Suurväli.

Võistluse korraldasid MTÜ Ettevõtlusharidus Selts, SA Pärnumaa Arenduskeskus, Pärnu  kolledž ja Pärnumaa majandusõpetajate ainesektsioon.

Žürii moodustasid Pärnumaa arenduskeskuse esimees Viivika Vilja, kaubandus-tööstuskoja esindaja Kati Krass, ettevõtja Ingrid Kostabi, Aare Raev Pärnu linnavalitsusest, haridusjuht Mart Kuuskmann, Pärnu kolledži turundusjuht Birgit Tuulemäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles