Video ja galerii: lasteaiakokkade konkursil lõid laineid “Kitse silmad” ja “Meremari”

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna toimus kolmandat korda Pärnu lasteaiakokkade konkurss Kuldne Kulp, milles osalejad pidid valmistama kolm suupistet: kaks soolast ja ühe magusa. Võitjaks kuulutati Pärnu Pöialpoisi lasteaia kokk, kelle menüüs olid esindatud palad “Kitse silm”, “Meremari” ja “Kirju rõõm”.

Esikoha pälvinud Anne Enn sõnas, et võit tuli suure üllatusena. Seda, kas Pöialpoisi lapsed tahaksid selliseid ampse iga päev menüüs näha, ei osanud Enn küll öelda, kuid arvas, et seda peab proovima, sest muidu ju ei saagi teada.

Millest võitja road aga koosnesid? “”Meremarja” põhi oli Saib, selle peal toorjuust ning toorjuustu peal punane ja must kalamari. “Kitse silma” panin kitsejuustu, põhjaks taas Saib ning garneeringuks oliivist silma ja murulaugust ripsmed. “Kirju üllatus” oli aga vana tuttav “Kirju koer” valatud üle valge šokolaadiga, kaunistuseks maasikas ja meliss,” jutustas Enn.

Pärnu kutsehariduskeskuse koka eriala esimese kursuse õpilased Anneliis Tšitškan ja Kärt Elmend, kes olid ka žürii liikmed teatasid, et hindajatel ei olnud otsust lihtne langetada, sest kõik suupisted maitsesid tõepoolest hästi. Tšitškan märkis, et esimese auhinna pälvinud koka tehtud suupistete puhul ei muudaks tema midagi.

Välja anti kolm eriauhindagi, mille pälvisid Ülejõe, Kesklinna ja Tralli lasteaia kokkade naiskond.

Üllatusena pakuti kohapeal samu suupisteid, mida vabariigi aastapäeva vastuvõtul osalenud mekkisid. Nimelt avanes Tralli lasteaia kokal sel aastal võimalus seal palu valmistamas käia ning nüüd pakus ta neid pärnakatelegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles